Карло Анчелоти няма да бъде треньор на Реал (Мадрид). Това обяви президентът на Белия балет Флорентино Перес. Босът стори това на пресконференцията, на която обяви напускането на Жозе Моуриньо. До днес италианския треньор на Пари Сен Жермен беше считан за главен претендент за мястото на Специалния.

“Искам да покажа уважението си към ПСЖ и собствениците на този клуб. Преди няколко дни нашият генерален директор беше в Париж на преговори за идването на Анчелоти. Те обаче отхвърлиха предложението ни. Така че въпросът с евентуалния наследник на Моуриньо остава открит. Може би ще го решим във вторник. Имаме няколко дни да си помислим. Имаме няколко опции за поста”, обясни Перес. Според испанските медии основна причина за провала на преговорите с Анчелоти се е оказало нежеланието на шефовете на Реал да плащат каквато и да е била неустойка на ПСЖ за италианския специалист. Анчелоти има освобождаваща клауза в договора си на стойност 3,4 милиона паунда.

Преди няколко дни босът на парижани Насер ал Келафи обяви, че категорично е отрязал директора на Реал (Мадрид) Хосе Анхел Санчес в разговор за Анчелоти, който има договор за още един сезон с френския шампион. След това пък се появиха информации, че 53-годишният италианец сам ще поиска да напусне ПСЖ след края на сезона, за да поеме „кралския клуб”, за който вече кроял лятна селекция.