"Какьв абсурд! Динамо Загреб показа много добра игра по вре­ме на подготовката в Австрия, но въпреки това трябва да се страхува от отпадане от бълга­рския шампион Лудогорец. И то не заради кой знае каква фантастична игра на съперника, а зара­ди феновете си", започва мате­риала си за хулиганите от Bad Blue Boys (Лошите сини момчета) хърватският всекид­невник „Вечерни лист".
 
Както е известно, Динамо е с последно предупреждение за изваждане от турнирите. Именно това обаче искат да предизвикат феновете на гран­да от Загреб, които са недо­волни от управлението на клу­ба от страна на собственика Мирко Баришич и президента Здравко Мамич.
 
За намеренията им подсказ­ва и поредицата от изстъпле­ния по време на контролите в Австрия, като кулминацията бе прекратеният мач с азер­байджанския Нефтчи Баку, кога­то запалянковците нахлуха на терена.
 
От ръководството на Дина­мо взеха решение да забранят на привържениците си да пъту­ват за двубоя в Разград. Медията предлага интерес­ни мнения на фенове от групи­ровката, които са публикувани и от вестник 24 sata.
 
„Това, че ни забраняват да посетим мача, не значи, че няма да сме в Разград. Организациите за пътуването вече са налице. Искам да кажа само на драгото ни ръководство, че тази забра­на само допълнително насърча­ва хората да тръгнат за Бълга­рия".

Друг запалянко пък е още по-краен. „Ние ще отидем в България и ако се страхувате, че ще изва­дим отбора от Европа, да, ще го направим, и то ако не в Разград, то на реванша в Загреб", добавя друг ултрас от форумите, ци­тиран от двете медии. 

Това е историята на Bad Blue Boys...