ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Големият скандал с нелегални залози от футболни звезди на мачове в Италия се разраства. Папаракът Фабрицио Корона, който е най-големият източник на медиите от Ботуша по темата, съобщи имената на още трима замесени.

Това са италианските национали Стефан Ел Шаарави (Рома), Федерико Гати (Ювентус), както и защитникът на Лацио Николо Казале. Корона е съобщил тези имена в разговор с представител на предаването „Striscia la notizia“ (италианският вариант на „Господари на ефира“).

Предстои да се разбере до каква степен тримата футболисти са замесени в скандала, но името на Гати вече се е появявало в страниците на разследващите случая.

Националът на "адзурите" Николо Фаджоли, който отнесе наказание от седем месеца след пълните си самопризнания, е признал, че искал пари от Федерико Гати, за да покрие част от дълговете си от хазарта. Първоначалното обяснение на Фаджоли било, че парите са му нужни за закупуването на часовник.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

Изключително интересен остава случаят с участието на полския национал Никола Залевски от Рома. Името му е съобщено на Фабрицио Корона от негов източник, за който се твърди, че е близък приятел на Марио Балотели и чичо на бивш играч на Интер от времето на Жозе Моуриньо.

„Информацията е фалшива. Нямам доказателства. Говорих пълни небивалици, за да взема пари, тъй като имам сериозна нужда от финансови постъпления. Уговорката беше за 20 000 евро за информация без доказателства. Впоследствие разбрах, че постъпката ми е неморална“, коментира пред подкаста „Cerebrus” въпросният източник, който все още остава анонимен.

Според първоначалните данни Залевски е залагал на мачове на Рома. Срещу полския национал все още няма започнато разследване. Неговите адвокати заплашват със съдебни дела срещу Фабрицио Корона и неговия източник.

Имената на италианските национали Никола Дзаниоло и Леонардо Бонучи също се появиха сред споменатите във връзка със залозите на футболни мачове в нелегални сайтове. Най-скъпият италиански футболист Сандро Тонали също направи пълни самопризнания пред разследващите и се очаква да бъде лишен от състезателни права за една година.