SuperJack на WINBET се завръща с премия от 50 000 лв. за суперпознавачите на европейския футбол. Офертата тази седмица включва мачове от пет първенства, белязани от разнообразните цели на участниците - от място в Шампионската лига, през класиране за Лига Европа до битка за оцеляване. Както и мач на раздялата за най-успешния мениджър на Уулвърхямптън от началото на века.

Ще открите SuperJack единствено в платформата winbet.bg --> секция Спорт.

Аталанта – Милан: За Милан победата ще е безценна
Мач, който ще е сериозен тест за феърплея, ако някой все още вярва в съществуването му. Аталанта не играе за нищо, докато след домашната излагация срещу Каляри (0:0) Милан не е сигурен за класирането си в Шампионската лига. Единствено победата гарантирано праща „росонерите” в турнира и то вероятно за сметка на Ювентус. И тъй като цяла Италия с удоволствие би видяла „Старата госпожа” в Лига Европа, а Роналдо – далеч от Апенините, може смело да се играе за гостите.

Сасуоло – Лацио: На домакините им трябва чудо
Завръщането на Сасуоло в Европа минава през доста условности. „Зелено-черните” ще се класират за плейофите на новосъздадената Лига на конференциите при победа над „орлите” и загуба на Рома от Специя. Второто изглежда утопично, тъй че за Сасуоло предстои мач за раздяла с иначе успешния сезон. Лацио са с гарантирано място в Лига Европа наесен и историята е на тяхна страна. Столичани са 6-2-1 при голова разлика 21:10 в последните пет години срещу този съперник, но в мач без практическо значение всеки изход е възможен.

Реймс – Бордо: Реймс никога не е губил вкъщи от Бордо
Реймс са 13-и, а Бордо се намират позиция зад тях, но и за двата отбора сценарият с участие на бараж за оставане е възможен. Доколко реалистичен е, при положение, че изоставащият на точка зад тях Брест играе с ПСЖ, е друг въпрос. Бордо са едно от най-големите разочарования този сезон. „Жирондинците” имаха едва една победа в 13 поредни мача от 29 януари до 2 май, но оттогава спечелиха  срещу Рен и Ланс и практически отърваха кожата. А Реймс са дори по-зле от тях – 2-9-4 от началото на февруари. Ако Бордо не бяха толкова беззъб гост (пет победи в 18 мача), двойката щеше да е логичен избор. Но Реймс не е губил никога на „Огюст-Делон” от този съперник.

Страсбург – Лориен: Равенството вероятно оставя и двата отбора в елита
Мач със сходен на Реймс – Бордо залог, но лошата голова разлика на Лориен прави ситуацията им незавидна. Гоститеобаче са в най-добрата си форма от началото на сезона. Лориен спечелиха три победи в последните си четири мача и паднаха само от претендента за Шампионска лига Лион. Докато преди победата в Ница миналата неделя Страсбург бяха с две точки от последните си пет двубоя. Лориен са най-слабият гост в Лига 1 (1-6-11), но Страсбург са сред най-жалките домакини (4-4-10). В такава ситуация равенството може да се окаже не само стратегическо, но и спасително.

Лестър – Тотнъм: Лестър се нуждаят от много помощ за влизане в Шампионската лига
За Лестър дежа вюто е пълно. Втора поредна година „лисиците” са на път да се разминат с Шампионската лига в последния кръг. Загубата от Челси във вторник остави трупата на Брендън Роджърс под чертата и с нужда от доста помощ или от грандиозна победа с поне пет гола разлика. Тотнъм засега са в Европа, но ако не спечелят, вероятно ще изпаднат от сметките. „Шпорите” са 2-2-5 в последните си девет визити и да се повярва, че ще бият точно Лестър е трудно.

Уулвърхямптън – Манчестър Юнайтед: Последен мач за Еспирито Санто като мениджър на „вълците”
Новината, макар и донякъде очаквана, дойде като студен душ за феновете на Уулвс. След четири години, през които ги изведе от Чемпиъншип до четвъртфинал в Лига Европа, Нуно Еспирито Санто напуска мениджърския пост. Отиващият си сезон бе тотален провал за „вълците”. От продажбата на Диого Жота, през тежката контузия на Хименес и странната трансферна политика – 12-ото място в класирането е шамар за амбициите на китайските собственици. Манчестър Юнайтед са на ръчна спирачка откакто се класираха за финала на Лига Европа и мисълта за мача в сряда в Гданск разбираемо ги е обсебила. А пък откакто Солшяр е мениджър на Юнайтед балансът му срещу Уулвс в Премиършип е мъчителен – 1-2-1 при голова разлика 3:3.

Фулъм – Нюкасъл: Гостите са с четири победи в последните си седем мача
Това трябваше да е жокерът на спасението за Фулъм. Само че още преди две седмици бе оформено второто им поредно изпадане непосредствено след промоция. И движението из етажите на английския футбол ще продължи. Столичани отдавна забравиха що е победа. Последната бе на „Анфийлд” на 3 март, а оттогава взеха едва две точки от девет мача. В противниковия лагер, Стийв Брус въпреки ненавистта на феновете остави Нюкасъл в елита със силен финален спринт. „Свраките” спечелиха четири от последните си седем мача и без съмнение са фаворити и в неделя на „Крейвън Котидж”.

Шефилд Юнайтед – Бърнли: Равенството ще е изненада
Раздялата на Шефилд Юнайтед с елита е факт отпреди пет кръга, но оттогава „остриетата” играят вдъхновено – две победи в пет мача. Бърнли гарантираха оставането си преди три кръга, след което потънаха здраво както срещу Лийдс (0:4), така и срещу Ливърпул (0:3). В този мач равенството би било неземна изненада. Юнайтед имат две за цял сезон (последното бе на 20 декември), а Бърнли не са поделяли точките в последните си девет срещи.

Гранада – Хетафе: Гранада с близо дузина наказани и контузени
Гранада отдавна разпрегнаха конете. Откакто отпаднаха на четвъртфинал в Лига Европа „червено-белите” са 2-0-5 в Ла Лига и са в серия от четири поредни загуби. Хетафе отърваха кожата и след победата над Леванте миналата неделя гарантираха елитния си статут за още поне сезон. Списъкът с наказани и контузени в Гранада е безкраен, но на „Лос Карменес” столичани имат едва една победа в 11 гостувания в Ла Лига.

Брюж – Генк: Генк без поражение в плейофите на белгийското първенство
Брюж трябваше да треперят в последните минути в четвъртък, но удържаха шампионското 3:3 срещу Андерлехт, с което за първи път от 43 години насам дублираха титлата от предишната година. Генк са откритието на плейофите. Четири победи, включително 3:0 над Брюж, и само едно, но пък фатално, равенство с Андерлехт. Регламентът в Белгия казва, че при равенство в точките по-напред е отборът с повече спечелени мачове през сезона. Затова на Генк им остава да играят единствено за честта си и да трупат респект за следващия сезон. Не пренебрегвайте това като мотивация.

Антверп – Андерлехт: Пряк мач за класиране в Лига Европа
И двата отбора си осигуриха излаз в Европа, но въпросът е кой в кой турнир? Андерлехт водят с точка и ако не загубят – влизат в Лига Европа. В противен случай ще се подвизават в Лигата на конференциите. Интригата тук е и на треньорските скамейки. Франки Веркаутерен водеше Андерлехт в първите два кръга от сезона, но бе натирен след като Венсан Компани реши да прекрати кариерата си на играч. А на 4 януари „Малкият принц” застана начело на Антверп и го изведе до второ място в редовния сезон. Андерлехт се измъкнаха на косъм в домакинството преди две седмици, когато Мязга изравни за 2:2 в допълнителното време. Този път може и да нямат подобен късмет.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!