ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал Мадрид постигна ключова победа по пътя си към шампионската титла, след като срази у дома Атлетик Билбао с 2:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига и възстанови аванса си от 8 точки на върха пред Барселона. Родриго (8, 73) вкара и двете попадения във вратата на баските.

Още в осмата минута Браим Диас намери Родриго с дълъг диагонален пас, бразилецът напредна и с мощен удар от границата на пеналтерията реализира красив гол за 1:0.

Домакините продължиха да доминират и в 39-ата минута Федерико Валверде стреля от далечно разстояние, но не затрудни вратаря на баските. Пет минути след това Орелиан Чуамени бе най-съобразителен при корнер и стреля, но топката премина встрани от десния страничен стълб.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В началото на второто полувреме Реал бе близо до втори гол. Ударът на Браим Диас от границата на пеналтерията срещна десния страничен стълб. В 52-ата минута Иняки Уилямс можеше да изравни. Изстрелът му обаче попадна в ръцете на Андрий Лунин. Малко след това отново той се опита да застраши вратата на "кралския" клуб, но ударът му премина покрай лявата греда.

В 73-ата минута Джуд Белингам заложи топката на Родриго, който нямаше как да пропусне на празна врата за 2:0. Пет минути по-късно баските стигнаха до още една опасност. Икер Муняин обаче не затрудни Лунин с удара си по земя.

Във втората минута на добавеното време на срещата Едер Милитао се завърна в игра след дълго отсъствие заради тежка контузия в коляното.

След успеха си Реал е лидер със 75 точки и 8 повече от Барселона, докато баските са четвърти с 56, но могат да бъдат изпреварени от Атлетико Мадрид, който е с мач по-малко.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!