ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона се измъчи у дома и победи Осасуна с минималното 1:0, като дори потрепери за трите точки в заключителния минути на мача от 20-ия кръг на Ла Лига, въпреки че гостите бяха останали в намален състав от 67-ата минута след втори жълт и червен картон на Унай Гарсия. 

През първата част нямаше сериозни голови положения пред двете врати и не падна гол. Нова лоша новина за Шави Ернандес дойде в седмата минута, когато Феран Торес стана поредният контузил се играч на Барселона и бе заменен от Фермин Лопес.

В 35-ата минута Илкай Гюндоган центрира от корнер в наказателното поле, а Жул Кунде стреля с глава, но над напречната греда. Четири минути след това Анте Будимир пропиля добра възможност за Осасуна. В добавеното време на първата част отново Жул Кунде отправи удар с глава, но покрай вратата. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката в 62-ата минута Шави извади от игра влезлия в седмата минута Фермин Лопес, за да пусне бразилеца Витор Роке, който минута по-късно с първото си докосване на топката вкара с глава дебютния си гол за Барселона след центриране на Жоао Кансело в наказателното поле. Четири минути след това гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон и съответно червен на Унай Гарсия.  

В 77-ата минута Инаки Пеня направи брилянтно спасяване, за да запази вратата си от гол. Две минути по-късно Роберт Левандовски вкара топката във вратата на Осасуна, но попадението не бе зачетено заради засада. 

Жоао Кансело се впусна през защитата на памплонци в 88-ата минута, но изстрелът му от малък ъгъл бе неточен.

След успеха Барселона излезе на трета позиция с 47 точки, но и мач повече от Атлетико Мадрид, който по-късно приема Райо Валекано и при успех отново може да задмине каталунците. Осасуна е на 12-а позиция с 26 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!