Рома се окопа на третото място, след като записа седма поредна победа. "Вълците" разбиха Фиорентина с 4:1 на "Олимпико" в мач от 28-ия кръг на Серия "А". По този начин столичани сложиха край на серията на флорентинци от седем мача без загуба. Трябва да се отчете, че домакините поведоха в резултата, след като главният съдия Масимиляно Ирати проспа явна засада на Салах.

Фиорентина започна по-уверено мача и притесни сериозно съперниците си, но домакините бързо овладяха темпото.

Рома изтръпна още в 4-ата минута при опасно центриране в наказателното им поле. За техен късмет обаче бе свирена засада на Никола Калинич, който все пак изпрати изстрел, отбит от Войчех Счезни.

Иличич демонстрира сериозна активност в началните минути и на два пъти пробва изстрели към вратата на домакините.

След първите 15 минути Рома се окопити, а Мохамед Салах бе близо до гол, след като успя да използва от грешка на защитниците на Фиорентина, но топката му бе избита точно преди да стреля.

В 22-ата минута Рома скандално поведе в резултата. Миралем Пянич пусна пас надясно към Мохамед Салах. Той пусна брилянтен пас към Ел Шарауи, който от малкото наказателно поле прониза вратаря на гостите. Попадението обаче беше от очевидна засада на Салах.

В 25-ата минута Рома вече водеше с 2:0. Мохамед Салах стреля извън наказателното поле, а топката се отклони в тялото на бившия играч на „вълците” Давиде Астори. Ударът придоби неочаквана парабола, която остави безпомощен вратаря на Фиорентина.

При следващата атака Диего Пероти се възползва от нова грешка на Астори и удари дясната греда на гостите.

В 38-ата минута мачът тръгна към разгром. Ел Шарауи проби отляво и пусна към дузпата за Диего Пероти, който направи 3:0.

В продължението на полувремето Фиорентина получи дузпа, за грубо влизане в наказателното поле на Лукас Диния. Иличич бе безпощаден и намали на 3:1.

В 58-ата минута Мохамед Салах вкара втория си гол в мача, след като бе изведен с дълъг пас отдясно, нахлу в наказателното поле и отбеляза с диагонален удар по земя за 4:1.

В 76-ата минута се случи очаквано завръщане. Императора на Рим - Франческо Тоти влезе отново в игра на мястото на Ел Шарауи, след като дълго време лекуваше контузия.

В продължението Тоти изпълни пряк свободен удар, а топката облиза дясната греда.

Рома е трети в класирането с 56 точки, а Фиорентина - четвърти с 53.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!