Сериозен удар получи националният отбор на Англия. Радостта от триумфа с 3:2 след обрат срещу Германия беше помрачена от новината, че вратарят Джак Бътланд ще пропусне Евро 2016.

23-годишният страж на Сток Сити получи контузия точно преди първия гол на Германия в Берлин в събота. Той беше изнесен на носилка. Направеният преглед е показал фрактура на глезена. Очаква се възстановяването на Бътланд да отнеме три месеца, което означава, че той ще пропусне европейското първенство във Франция (10 юни – 10 юли).

Според предварителните планове селекционерът на „трите лъва“ Рой Ходжсън, ще обяви състава си за Евро 2016 на 12 май, а до тогава има по-малко от 11 седмици. Ходжсън няма да вика заместник на Бътланд за утрешната контрола с Холандия. Вероятно той ще пусне титуляр Фрейзър Фостър от Саутхемптън, който замени вратаря на Сток Сити срещу Германия, а резерва ще остане Том Хийтън от Бърнли.

Както е известно, титулярният вратар на Англия Джо Харт също е контузен и затова отпадна от групата за контролите с Германия и Холандия.