Ливърпул е на крачка от финала в Шампионската лига. Отборът на Юрген Клоп гостува на Виляреал тази вечер от 22:00 часа българско време. "Мърсисайдци" доминираха в първата среща на "Анфийлд", спечелвайки с 2:0 и осигурявайки си комфортна преднина. 

Воденият от Унай Емери Виляреал допусна загуба и от Алавес в първенството - 172 като гост в събота (30 април), но английският колос все пак трябва да има едно наум предвид факта, че "жълтата подводница" няма загуба у дома вече в 12 поредни двубоя.

Испанският тим се превърна в сензацията в Шампионската лига този сезон, след като вече бяха отстранени Ювентус и Байерн. Задачата срещу Ливърпул обаче е изключително трудна. Само един отбор е преодолявал полуфиналите в Шампионската лига след загуба с два гола разлика в първия мач. Стори го Ливърпул срещу Барселона през сезон 2018/2019. 

"Мърсисайдци" продължава битката на всички фронтове. Юрген Клоп и компания вярват, че след като завоюваха Купата на Лигата в Англия, могат да стигнат и до трофеите от Шампионската лига, Висшата лига и ФА Къп.

Ливърпул е устремен към десети финал в Турнира на богатите. Отборът на Клоп няма допуснат гол в последните си 4 мача, а освен това е спечелил и петте си гостувания в Шампионската лига през сезона, като във всяко от тях вкара поне две попадения.

Съдия на двубоя тази вечер ще е нидерландецът Дани Макели.

Както е известно, другият полуфинал противопоставя Манчестър Сити и Реал (Мадрид). Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е утре от 22:00 часа, след като "гражданите" спечелиха с 4:3 зрелището в Англия.

Шампионска лига - полуфинал, реванш:

ВИЛЯРЕАЛ - ЛИВЪРПУЛ 
В първата среща: 0:2

Днес от 22:00 часа
Виляреал, ст. "Ел Мадригал" 
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)
Пряко по МАX Sport 3

Вероятни състави:


ВИЛЯРЕАЛ: Херонимо Рули, Хуан Фойт, Раул Албиол, Пау Торес, Первис Еступинян, Етиен Капу, Франсис Коклен, Дани Парехо, Джовани ло Селсо, Саму Чуквуезе, Булайе Диа
Треньор: Унай Емери


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Tрент Александър-Арнолд, Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк, Анди Робъртсън, Джордан Хендерсън, Фабиньо, Тиаго Алкантара, Мохамед Салах, Садио Мане, Луис Диас
Треньор: Юрген Клоп
 

Баланс: 3 мача, 2 победи за Ливърпул, 1 победа за Виляреал, г.р. 5:1 за Ливърпул

Любопитни факти:

* Ливърпул има положителен баланс срещу испански отбори в евротурнирите - 18 победи, 16 загуби и 13 равенства. 
* Виляреал е с отрицателен баланс срещу английските отбори в евротурнирите - 5 победи, 8 загуби и 9 равенства.
* Докато за Ливърпул това е трети полуфинал в Шампионската лига за последните пет години, то Виляреал за последно беше в тази фаза на турнира преди 16 години, когато отпадна от Арсенал.