Португалският треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо иронизира притесненията на каталунците от съдията Ундиано Майенко, който ще ръководи първото за тази седмица Ел Класико в реванш от полуфиналите за Купата на Краля. Първата среща завърши 1:1 в Мадрид, а реваншът на „Камп Ноу” е утре вечер от 22:00 часа българско време. Второто издание на дербито ще бъде за първенство в събота следобед от 17:00 часа българско време на „Сантяго Бернабеу”.

"Предпочитам да мисля за уроците, които съм получил от Барселона. Това са спортни уроци как да не се притискат съдиите, да не се симулира за картони и как се играе футбол. Това добре го умеят", отговори Специалния на притесненията на Жорди Роура, който замества Тито Виланова начело на Барселона.

"Обичаме да играем този мач. Настроението е нормално и всички искат да играят. Предпочитам този тип срещи, а не такива без напрежение. Когато се играят такива двубои, не трябва да се гледат предишните срещи. Няма връзка, това са различни мачове. Нужно е да се опитаме да играем възможно най-добре. Нищо повече", допълни Моуриньо на пресконференцията преди утрешния сблъсък.

„Не знам кои ще играят утре и не искам да ви казвам. Мисля, че Шаби Алонсо ще е готов. Бензема също тренира пълноценно. Няма да пусна състав без централен нападател", завърши португалският специалист.