Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън успокои феновете на тима и обяви, че звездата Уейн Рууни ще се възстанови от травмата си и ще бъде напълно готов за дербито срещу Челси от 36-ия кръг на Висшата лига. Мачът е в неделя от 18:10 часа българско време на „Олд Трафорд”. Три кръга преди края „червените дяволи” имат три точки преднина пред „сините” от Лондон и при евентуална загуба ще загубят лидерската си позиция.

Уейн Рууни не тренира във вторник заради разтегнато сухожилие, а в сряда вечер бе на трибуните на „Олд Трафърд” за полуфиналния мач-реванша срещу Шалке 04 (4:1) от Шампионската лига.

„Рууни ще бъде наред. Не бях готов да рискувам с пускането му в игра срещу Шалке 04,” обясни Фъргюсън пред клубната телевизия MUTV.

Патрис Евра получи неприятен удар срещу Шалке 04, но и неговото състояние не е тежко. „Патрис бе сритан. Бях готов да го заменя, но той каза, че ще доиграе мача,” добави сър Алекс.

Мениджърът коментира и предстоящия финал в Шампионската лига срещу Барселона на 28 май в Лондон на „Уембли”.

„Всички казват, че ще се изправим срещу един фантастичен отбор, и това е така. Но не ни отписвайте. Никога не бива да отписвате Манчестър Юнайтед”, завърши шотландецът. /БЛИЦ