Българската легенда на световния Христо Стоичков защити голямата звезда на Барселона в момента Лионел Меси за във връзка със скандала около рекордния личен договор на аржентинеца и изтичането на информация за неговите параметри. Според последните информации Меси е спечелил около 555 милиона евро от настоящия си четиригодишен контракт, изтичаш през лятото.

"Самият Меси не е задължавал никого да му бъде даван договор с такива параметри. Те му го предложиха, той го подписа", заяви Стоичков пред beIN Sports  и призова следващото ръководство на клуба да бъде по-предпазливо при преговорите с Меси за евентуален нов договор след юни.

"Следващият президент на Барселона трябва да предложи на Лео нещо конкретно, където трябва нещата да са изяснени предварително", добави Камата.

"Убедителната победа над Алавес е важна от гледна точка на възвръщането на онзи победен манталитет в Барселона, който е присъщ на клуба. Играх с Роналд Куман в продължение на пет години. Познавам го добре и имам вяра в него. Треньор, който е играл футбол за Барселона, е важен. Младите играчи трябва да се учат от него, защото той олицетворява до голяма степен фундамента на клуба", завърши Стоичков в анализа си за формата на каталунците след победата им с 5:1 над Алавес преди домакинството срещу ПСЖ от 1/8-финалите в Шампионската лига.