Футболното първенство на Никарагуа е едно от малкото в света и единственото в Южна Америка, което продължава въпреки заплахата коронавирус. Местните отбори и играчи напълно осъзнават заплахата и използват маски и ръкавици не само, за да се придвижат до стадиона, а и на терена.

Уругвайската звезда на Касик Дирианен - Бернардо Лаурейро разкри как се играе въпреки страха в държавата, която доскоро нямаше заразени, но вечер регистрира първите си случаи.

"Чувстваме се малко странно, но всички заедно взехме решение да играем така. Честно казано на 20-ата минута свалих маската, защото ми беше трудно да дишам. Ръкавиците не са проблем, но ги носим, за да сме по-сигурни. Страхът да не се заразиш е по-лош от това да играеш с предпазни средства. Все пак спортът ни е контактен и няма как да избегнеш близостта на терена. Проблем е, когато вкараш гол, защото хората забравят за вируса и започват да те прегръщат, но се свиква.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

След мач си сменят обувките и се прибирам вкъщи без да се къпя. У дома си взимам душ и пера всички дрехи. Така е всеки ден, но се свиква", разказа Бернардо Лаурейро и предизвика дискусия в социалните мрежи дали футболът и в останалата част на света не може да се завърне, макар по такъв начин.

Огромните загуби, които понасят клубовете вече карат все повече хора да се замислят дали това не е част от нещата, които ще помогнат на футбола да спечели битката с коронавируса.