Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 ЦСКА, нанасяйки първа загуба на "червените" в новото първенство. "Смърфовете" ликуваха в интригуващата среща от седмия кръг на efbet Лига след автогол на Юрген Матей в 32-aта минута и страхотно попадение на Момчил Цветанов в 38-ата. В 69-ата Тиаго Родригес намали за "червените", които обаче си тръгнаха с празни ръце от "Лаута" и радостта след последния съдийски сигнал на Николай Йорданов беше за "смърфовете".

След петата победа в първенството Локомотив се изкачи на второто място с 15 точки и вече е само на една зад шампиона Лудогорец. ЦСКА има 12 точки и е трети към момента.

Мачът в Пловдив беше генерална репетиция за "армейците" преди изключително важното гостуване не Базел. Спорът за място в групите на Лига Европа е в четвъртък от 21:30 часа на стадион "Санкт Якоб Парк".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

За срещата със "смърфовете" Стамен Белчев направи някои промени, като този път титуляри бяха Тиаго Родригес и Жул Кейта. Игралият на висота при победата с 3:1 над Б36 Торсхавн в четвъртък Георги Йомов остана резерва на "Лаута". На пейката беше и Жеферсон.

"Червените" започнаха по-активно срещата, но в началните минути не успяха да затруднят Мартин Луков. В 29-ата минута беше първият точен удар за гостите. Луков обаче не беше затруднен от Жул Кейта и улови топката след изстрела му. 

В 32-ата минута късметът беше на страната на "смърфовете", които поведоха с автогол. Лукас Салинас центрира отдясно и Юрген Матей опита неуспешно да изчисти топката с глава, изненадвайки Густаво Бусато - 1:0. 

Шест минути по-късно бившият играч на ЦСКА Момчил Цветанов покачи на 2:0 с красиво попадение. Чико стреля силно извън наказателното поле и след лек рикошет в главата на Матей топката отново се озова в мрежата на бразилския вратар на "армейците" - 2:0. 

Малко след започването на второто полувреме Карагерен направи пропуск. След това Луков трябваше да се намесва при изстрел на Кейта, който беше доста деен на "Лаута", но не успя да се разпише.  

В 60-ата минута Белчев потърси промяна с включването на Енрике Рафаел и Жеферсон. Шест минути след това влязоха още Георги Йомов и Ахмед Ахмедов.  

В 69-ата "червените" съумяха да намалят изоставането. Тиаго Родригес се разписа с далечен изстрел. Халфът на ЦСКА стреля силно от фаул, топката прелетя през купа от играчи пред Луков и влетя в далечния му ъгъл - 2:1. До края гостите доминираха и направиха няколко пропуски, като не съумяха да измъкнат поне точка. "Смърфовете" пък накъсваха играта, но все пак удържаха крехкия си аванс и ликуваха с трите точки.

За ЦСКА това е първа загуба, откакто Стамен Белчев се завърна начело на отбора. Последното поражение беше именно от Локомотив (Пловдив) при Милош Крушчич - на финала за Купата на България, който "смърфовете" спечелиха с 5:3 след дузпи на 1 юли.
 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ЛОКОМОТИВ (Пд) - ЦСКА 2:1
1:0 Юрген Матей (32), 2:0 Момчил Цветанов (38), 2:1 Тиаго Родригес (69)

Срещата по минути с БЛИЦ:
* Минута мълчание в памет на починалия днес Харалампи Ванев.
1 - Начало на мача.
3 - На трибуните е горещо. Двете агитки се обстрелват с факли и ракети. Дикторът отправи молба и ги призова да укротят страстите.
7  Първи жълт картон в мача. Брадли Мазику фаулира откъсващия се опасно Лукас Салинас и съдията Николай Йорданов го санкционира.
14 - Жул Кейта подаде на Али Соу, който стреля над вратата.
18 - Добър пробив на Кейта вляво, топката стигна до Тиаго Родригес, който стреля, получи се рикошет в тялото на Петрович и ще последва корнер за ЦСКА. 
18 - След изпълнението му не се случи нищо интересно.
22 - Момчил Цветанов центрира към Димитър Илиев, който не успя да отиграе добре в наказателното поле на "червените".
29 - Първи точен удар за ЦСКА в мача. Мартин Луков обаче не беше затруднен от Жул Кейта и улови топката.
32  ГОЛ! Локомотив (Пловдив) поведе на ЦСКА след автогол на Юрген Матей, който отбеляза с глава в собствената врата в опит да изчисти в корнер топката, която беше центрирана в наказателното поле на гостите от фаул.
35  Нападателят на домакините Георги Минчев получи жълт картон, след като фаулира Матей.
36  Жул Кейта получи жълт картон за удар с ръка в лицето на противник.
38  ГОЛ! 2:0 за Локомотив след страхотен гол на Момчил Цветанов. Бившият играч на ЦСКА се възползва от грешка на бранителите в червено, които не успяха да изнесат топката, отне я и от над 20 метра стреля, получи се лек рикошет в главата на Матей, след което тя попадна в горния десен ъгъл на Бусато.
44  Жълт картон за Милош Петрович за гневна реакция, след като фаулира Жул Кейта.
45+2 - Край на първото полувреме.
-----------------
46 - Начало на второто полувреме.
51 - Опасна атака на "смърфовете" завърши с удар на Карагерен, който обаче не улучи вратата. 
54 - Луков улови топката след шут на Жул Кейта.
60  Стамен Белчев прави две смени - Енрике Рафаел влиза на мястото на Греъм Кери, а Амос Юга отстъпва място на Жеферсон.
64  Тиаго Родригес получи жълт картон след фаул срещу Димитър Илиев.
66  Още две смени за ЦСКА - Жул Кейта излиза, Георги Йомов вече е в игра. Ахмед Ахмедов влиза на мястото на Санкаре.
67  Жълт картон и за Пламен Гълъбов.
69  ГОЛ! ЦСКА намали изоставането и Локомотив вече води с 2:1. Тиаго Родригес стреля силно от фаул от дистанция, топката прелетя през купа от играчи пред Мартин Луков и влетя в далечния му ъгъл.
73  Георги Минчев е сменен от Анте Аралица.
74  Жълт картон за Ахмедов за фаул срещу Момчил Цветанов.
77 - Удар на Жеферсон, Мартин Луков улови топката.
85  Италианецът Стефано Белтраме влиза за ЦСКА, Тиаго Родригес е сменен.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+2  Карагерен напуска терена с контузия. Николай Николаев влиза в игра.
90+4 - Край на мача. Локомотив (Пловдив) победи ЦСКА с 2:1.


ЛОКОМОТИВ (Пловдив): 71.Мартин Луков, 20.Милош Петрович , 61.Диниш Алмейда, 25.Лукас Масоеро, 15.Кристиан Илич, 10.Парвиз Умарбаев (89 50.Филип Михалевич), 9.Бирсент Карагарен (90+2  44.Николай Николаев), 7.Момчил Цветанов , 16.Лукас Салинас, 14.Димитър Илиев (к), 19.Георги Минчев 
Резерви: 1. Илко Пиргов, 11. Кенан Муслимович, 44. Николай Николаев, 77. Анте Аралица, 50. Филип Михалевич, 13. Даниел Димитров, 5. Иван Михайлов
Треньор: Бруно Акрапович

CSKA Sofia (Bul)
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 18.Брадли Мазику , 2.Юрген Матей , 26.Валентин Антов (к), 24.Пламен Гълъбов , 13.Юнус Санкаре (66  23.Ахмед Ахмедов ), 20.Тиаго Родригес (85  10.Стефано Белтраме), 21.Амос Юга (60  3.Жеферсон), 14.Жул Кейта  (66  30.Георги Йомов), 8.Греъм Кери (60  7.Енрике Рафаел), 22.Али Соу
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 3.Жеферсон, 7.Енрике Рафаел, 9.Томи Юрич, 10.Стефано Белтраме, 23.Ахмед Ахмедов, 30.Георги Йомов
Треньор: Стамен Белчев

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Николай Йорданов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация