Треньорът на Малта Пиетро Гедин призна, че е изключително респектиран от отбора на България, преди квалификацията за световното първенство в Бразилия в петък. Двата отбора излизат един срещу друг в петък от 18:00 часа на стадион “Васил Левски”, а мачът ще се играе пред празни трибуни заради наказание от УЕФА.

„Предстои ни много тежко гостуване. България прави големи крачки към постигането на целите си. Гледах ги срещу Италия и съм притеснен от видяното. Съпреникът има силен отбор, който разчита страшно много на колектива. Като индивидуалности мога да отлича Ивелин Попов и Станислав Манолев, но като цяло силата на България е в отбора. Има добри футболисти и съм изненадан, колко добре стои отбора на терена”, обясни Гедин.

„Има двама футболисти – Гарет Шиберас и Даниел Богданович, които са под въпрос за мача, но се надявам да се оправят. Имаме си стил, към който се придържаме, а и нямаме ресурси, за да го променим. Така че няма да изневерим на това, което сме показвали досега. Искам да стоим като отбор, а не всеки да играе за себе си. Искаме да копираме България. При вас всички футболисти се познават добре, знаят какво ще направи колегата им, стоят много добре тактически. Това се опитвам да приложа и тук“, допълни Гедин.