УЕФА ще реши за евентуално наказание на шведския АИК на 23 септември. Това пише местното издание “Афтонбладет”, позовавайки се на факс изпратен до офиса на клуба. Както е известно, фенове на АИК (Стокхолм) замеряха с камъни, бутилки и павета автобуса на Левски след вчерашния мач между двата тима. Първият двубой от плейофите за влизане в групите на Лига Европа завърши 0:0, а след неговия край се случиха баталните сцени.

“Случаят ще бъде обсъден на следващото заседание на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 23 септември”, се казва в писмото, което са получили в АИК. Ако датата на заседанието е вярна, се оказва, че Левски няма почти никакъв шанс да се надява на служебно влизане в групите на Лига Европа, ако отпадне от шведите. Това е така, тъй като първият мач от групите в надпреварата е на 16 септември, т.е. ако АИК влезе в групите, ще е изиграл двубой и чак една седмица след това УЕФА ще вземе решение. Съмнително е дали от евроцентралата ще извадят отбор от групите, който вече е изиграл една среща, за да вкара на негово място друг тим.

“Виновните трябва да бъдат открити, след което да бъдат подведени под отговорност за своите действия. Те ще бъдат осъдени. Вече сме започнали вътрешно разследване, ще съберем свидетели, за да получил информация за лица и имена на вандалите”, каза шеф в клуба.

“Афтонбладет” припомня, че само преди няколко седмици АИК е отнесъл глоба от 15 000 евро заради феновете след мач с Розенборг от Третия предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава една от фракциите “Черната армия” използвала сигнални ракети, които били хвърлени към терена и гостуващата агитка./БЛИЦ