Луис ван Гаал ще бъде новият мениджър на Манчестър Юнайтед. Според холандското издание „Де Телеграаф“ снощи 62-годишният специалист се е разбрал с ръководството на „червените дяволи“. От няколко дни вицепрезидентът на Юнайтед Ед Уудуърд, един от братята Глейзър и адвокат на английския гранд са преговаряли със селекционера на националния отбор на Холандия в португалския град Алгарве.
 
Ван Гаал се считаше за фаворит за поста на Дейвид Мойс, който беше уволнен през тази седмица. Холандският специалист ще заеме поста си веднага, след като „лалетата“ приключат участието си на световното първенство в Бразилия през това лято. Луис ван Гаал получава възможност да избере треньорския щаб, с който ще работи на „Олд Трафорд“.
 
Собствениците на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър са обещали на специалиста бюджет от 100 милиона евро за трансфери през лятото. Това ще бъде четвъртият европейски гранд, който Ван Гаал ще ръководи. До момента той е бил начело на Аякс, Барселона и Байерн. С всеки от тези отбори той е постигал успехи. През 2009 г. дори успя да направи АЗ Алкмаар шампион на Холандия.