Забраната за продажба на алкохол в Рим преди финала за Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Барселона се оказа безполезна, тъй като бе игнорирана от редица барове, магазини и супермаркети в града, докато феновете на двата отбора продължават да пристигат в италианската столица.

Въпреки че кметът на Рим наложи вето на търговията с алкохол от вторник до четвъртък, за да предотврати неприятни инциденти, магазините в града заложиха на печалбата за сметка на сигурността.
 
Според информациите редица барове и супермаркети продават алкохол, въпреки че не би трябвало. По масите на баровете на “Пиаца Навона”, “Кампо де Фиори” и “Корсо Виторио Емануеле” се виждат бутилки, чаши и халби пълни с напитки със спиртно съдържание. Фенове бяха забелязани да излизат от супермаркетите с пълни чанти и стекове с бира.
 
Собствениците на барове и магазини твърдят, че забраната за продажба на алкохол е безполезна и вреди на бизнеса им. Привържениците на двата отбора цяла нощ викаха и се надпяваха по улиците на Рим, въоръжени с бутилки и кутии бира. До намеса на полицията не се стигна, тъй като нямаше инциденти./БЛИЦ