Българският защитник Даниел Златков беше засипан с хвалби от медиите в Турция, където се изявява на висота с екипа на втородивизионния Болуспор. Издание в южната ни съседка дори прекръсти сърцатия бранител на Гладиатора. Отдавна Златков заяви, че не иска да бъде наричан БГ Роналдо, както го познаваха всички от престоя му още в Миньор (Перник). След първите си мачове в Турция той беше прекръстен на БГ Серхио Рамос, а вече е Гладиатора.

Новият му прякор не е случаен. Златков е стълб в отбраната на Болуспор и с изявите си често разплаква противниковите нападатели. Освен това българинът е много активен и в предни позиции, като често се включва в атака при статични положения. Именно Златков е моторът на защитата на Болуспор, който подхвана победна серия и се надява да я продължи и днес в домакинството на Санлиурфаспор от 28-ия кръг на шампионата във втора дивизия. Откакто премина от Славия в тима от курорта Болу, Златков не е пропуснал нито минута, като изключим трите мача наказание, които получи преди Нова година.

Медиите в Турция съобщават също така, че със силните си изяви той вече е привлякъл вниманието на клубове от Суперлигата. В Болуспор вече получили запитвания каква е цената на Даниел Златков.


zlatkov_boluspor.jpg

Article.jpg