Треньорът на Бареслона Тито Виланова джентълменски поздрави Байерн след поражението с 0:3 насред "Камп Ноу" в полуфиналния реванш от Шампионската лига. Баварците продължават към финала в турнира с общ резултат 7:0 срещу фаворита.

"Поздравявам Байерн с класирането за финала. Благодаря на нашите привърженици за горещата подкрепа. Извинявам им се, че ги разочаровахме. Байерн се намира в отлична физическа форма. Играха по-добре от нас и в двата мача. Ние постоянно бяхме преследвани от контузии през целия сезон. На такова високо ниво това се заплаща скъпо, коментира Виланова. - Всеки отбор се нуждае от промени, от подобрения. Не мисля обаче, че в Барселона трябва да се прави чистка. Просто трябва да възстановим контузените играчи."

Спецът отговори и на най-важния въпрос: "Защо е оставил Лео Меси резерва?".
"Меси взе участие в мача срещу Атлетик (Билбао), но в края на срещата се почувства зле. Не толкова от някаква контузия, колкото от притеснение, че може да се контузи. Ние щяхме да рискуваме и да го пуснем срещу Байерн, ако обстоятелствата бяха благоприятни и ако имахме шанс за класиране. В никакъв случай няма да поставям здравето на Меси на карта. Нямах това право", поясни Виланова.