Пресслужбата на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) обяви кога ще бъде обявена нова дата за финалния реванш на Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

От централата потвърдиха, че това ще стане на 27 ноември. Тогава има планирана среща между представители на КОНМЕБОЛ и президентите на двата аржентински гранда. Заседанието ще се проведе в Парагвай от 15:00 часа българско време.

Както е известно, първоначално мачът трябваше да се играе на 24 ноември. Преди началото на Суперкласико, както и известен сблъсъкът между двата тима, фенове на Ривър Плейт нападнаха автобуса на Бока Хуниорс. Бяха хвърляни камъни и други предмети.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След това във вътрешността на рейса попадна димка. Някои играчи се оплакаха от натравяне с изгорелите газове. Капитанът Пабло Перес и Гонсало Ламардо получиха наранявания на очите от счупените стъкла на возилото. Звездата на Бока Хуниорс Карлос Тевес пък беше сред тези, които са оплакаха от последиците на сълзотворния газ, използван от полицията срещу агитката на Ривър Плейт.

Финалният реванш първоначално беше отложен за неделя, но и вчера не се игра заради съображения за сигурност и продължаващи безредици по улиците на Буенос Айрес. Местните медии определиха положението като „Световен срам“. Както е известно, първата среща на стадиона на Бока Хуниорс завърши при резултата 2:2. Тогава мачът също беше отложен с един ден, но заради проливен дъжд.