Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп разкри рецептата как да се победи Реал (Мадрид). Неговият тим игра с белия балет в груповата фаза на Шампионската лига, като немците излязоха с положителен баланс от сблъсъка (победа с 2:1 и равен 2:2).

“Всички знаят, че голяма част от пасовете на Реал са насочени към Роналдо. Но основната ни задача беше да неутрализираме Шаби Алонсо. Когато той няма възможност да играе с топката, с изнасянето й се нагърбва Пепе. А разликата в двата случая е осезаема. Марио Гьотце се справи с Алонсо и това ни донесе предимство”, разкри тайната си Клоп.

Според него активността на бековете също дава предимство, тъй като Роналдо не обича да се връща назад, а в предни позиции остава изолиран. Немският специалист призна и че идеалът му за отбор е бил именно Реал.

“Преди няколко години бяха страхотен отбор. Имаха изключително креативно нападение. Тогава си мислех, че ако към него се добави и стабилност в дефанзивен план ще е страхотно. Именно това направи Барселона. Това е към което се стремим и ние”, допълни Клоп.