Треньорът на Лудогорец – Захари Сираков, се съгласи, че тимът му е подценил Петрокуб и затова до известна степен си е усложнил реванша в Молдова. Сираков каза, че има много работа с играчите, които не са в оптимално физическо състояние. Наставникът разкри, че не всички от играчите на „зелените“ са максимално концентрирани преди края на трансферния прозорец.

„За това, което дойдохме го изпълнихме – дори с победа. Вчера на тренировката имаше отпуснатост. Предупредих, че когато не влизаме сериозно и агресивно, позволяваме на противника да направи положения. Говорихме едно на разбора, тук се получи нещо друго“, започна Захари Сираков.

„Сами си направихме реванша труден. Много въпросителни има по играта. Нямахме много време за работа. Утре се прибираме, възстановяване, тренировка, после пак мач. Тези, които не са национали – с тях в паузата ще работим. Контрол на топката, движение на самите футболисти, но за това трябва работа. От мач на мач играем и няма тази възможност да работиме“, продължи анализа си треньорът.

„Ние казахме, че в Лудогорец има доста национали – ще липсват. С тези, които останат – ще наблегнем и работим. Няма да имаме контрола, ще има микроцикъл – да натоварим футболистите. Аз казах, че искам Лудогорец да пресира добре, не можехме да се ориентираме добре“, каза наставникът.

Сираков сподели също дали има нещо вярно относно трансфер на Квадво Дуа и като цяло дали се очакват нови и напускащи: „Това е един от проблемите. За няколко футболисти има оферти. Футболистите ги виждаме по време на мач. Когато затвори трансферният прозорец, ще виждаме повече концентрация от играчите“.

„Вижте, имаме още един мач с Черно море. Тежък мач в Разград. Целта, когато застанах начело на Лига Европа, я постигнахме. Продължихме традицията да не допускаме гол. Ще видим в паузата“, продължи той.

„Силни отбори“, отговори Сираков на въпрос какви тимове иска Лудогорец в основната фаза на Лига Европа.