Аржентинският треньор Херардо Мартино-Тата днес ще бъде представен като нов треньор на Барселона. Интересът е голям не само сред феновете, но и сред играчите, тъй като специалистът е напълно непознат в Европа. В същото време редица значими футболни имена в родината му твърдят, че именно той е най-добрият избор за Барса.
 
Ако и вие не познавате Тата Мартино, ето част от него:
 
1) Кратки, но въздействащи разбори
Треньорът разчита на кратки, но много въздействащи разбори преди всеки мач. Приковава вниманието на всички и ги гледа в очите. Предпочита лични разговори с всеки играч, подобно на Хосеп Гуардиола. Емоционален треньор, който уважава отбора и го смята за семейство.

2) Фен на видеозаписите
Подобно на своя учител Марсело Биелса, Мартино отделя часове за гледане на записи от футболни срещи. Разполага със солиден технически екип, който подготвя и оформя видео анализи за опонентите. Преглежда всичко много внимателно и се подготвя сериозно.

3) Внимание към подробностите
Мартино обича да изпипва детайлите и кара играчите си да са добри във всеки компонент на играта. Провежда специализирани тренировки за нападение и защита. Поставя акцент на играта без топка.

4) Двуразови тренировки
Футболистите на Барселона ще бъдат добре подготвени под ръководството на Мартино. Аржентинецът е фен на двуразовите тренировки, за които се грижи кондиционният треньор Елвио Поалоросо. Заниманията се отличават с интензивност и физически натоварвания.

5) Колективът над всичко
Треньорът винаги създава перфектен колектив в отборите, в които работи. Уважението към колегите и отбора е много важно.

6) Отворен за различни мнения
Тата е треньор, които понася различните мнения. Често говори с играчите си и иска да знае какво мислят за играта. Превръща се в духовен баща за футболистите си и поражда уважение.

7) Не робува на определена схема на игра
Новият треньор на Барселона ще разчита на много и различни тактически схеми. Всяка ще бъде определяна спрямо съперника и развоя на мача. Екипната игра е постоянно и важно изискване. Псевдонимът му Тата идва от това, че още от ранните си години като треньор проявява завидна зрялост.

8) Играчите са над всичко
Мартино твърди, че цялата заслуга за победите е на играчите. Не той е важният, а те. Не забранява на играчите си да се държат като звезди.

9) Целта винаги е първото място
Отборите на Мартино никога не са се задоволявали с красиви загуби. Целта е винаги да е номер 1, да владее топката и да вкарва голове.
 
10) Играчът трябва да има характер
Наставникът на Барса ще цени повече играчите с по-силен характер. Обича да работи с личности. Характерът никога не трябва да се губи.