Върховният съд на Бразилия разреши провеждането на Копа Америка на територията на страната, въпреки че в южноамериканската държава в последните седмици има сериозен ръст на заболели от коронавирус.

В тази връзка имаше сериозно недоволство то жителите на Бразилия за отказване от домакинството на турнира. Националният отбор дори обяви, че може да бойкотира шампионата на Южна Америка, но в крайна сметка размисли.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Важното решение, което зарадва феновете на футбола по цял свят, беше взето трудно и с 6:5 гласа по време на извънредното заседание.

Така Копа Америка ще може да стартира според предварителната програма с мач между Бразилия и Венецуела точно в полунощ в неделя срещу понеделник. Двубоят ще се играе в столицата Бразилия. Три часа по-късно на терена в Куяба излизат Колумбия и Еквадор.

Както е известно, шампионатът на Южна Америка трябваше да се проведе през 2020 г., но беше отложен с една година заради пандемията от COVID-19.

За първи път в историята си турнирът трябваше са се проведе на територията на две държави. Но първо на Колумбия беше отнето домакинството заради безредиците в страната, а Аржентина отказа да приеме мачовете заради влошената ситуация с коронавируса.