Белгия разби Люксембург с 3:0 на „Крал Болдуин“ в Брюксел в последния си приятелски мач преди Евро 2024 в Германия, където тимът в група с Украйна, Румъния и Словакия. За гостите игра защитникът на ЦСКА Енес Махмутович, който имаше роля за първия гол на белгийците.

След пропуски на Кевин Де Бройне и Ромелу Лукаку в началото се стигна до 43-ата минута, в която Лукаку бе фаулиран от Махмутович в наказателното поле. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Лукаку, който вкара за 1:0.

В 57-ата минута Жереми Доку направи изумителен пробив по левия фланг и навлезе в наказателното поле, след което пусна към Лукаку, който отблизо завърши в долния ляв ъгъл за 2:0. Две минути по-късно Лукаку имаше шанс да оформи хетррик, но не сполучи, след като стреля към долния десен ъгъл, а Морис успя да избие. В 68-ата минута Йоан Бакайоко нанесе силен удар към левия ъгъл, но стражът на Люксембург изби.

В 81-вата минута Вут Фаес даде изумително подаване за Леандро Тросар, който овладя елегантно топката с едно докосване, нагласи си топката и с хубав удар към долния десен ъгъл оформи крайното 3:0.