Барселона приема Реал (Мадрид) в голямото дерби на испанския футбол. Ел Класико е днес от 17:15 часа, а каталунците ще опитат да прекратят успешната серия на големия си съперник под ръководството на Зинедин Зидан.

Откакто пое „белия балет“ Зизу спечели 86 точки в 33 мача. Никой друг треньор в Примера дивисион няма подобно постижение. Дори легендарният Мигел Муньос има серия от 27 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Зидан е на път да подобри един 51-годишен рекорд на Муньос. През 1965 г. легендарният специалист печели две поредни гостувания на „Камп Ноу“. Нито един друг треньор на Реал (Мадрид) след това не е постигал такава поредица. Сега французинът може да повтори постижението, след като през април под негово ръководство „белият балет“ постигна обрат за успеха с 2:1.

Освен това Зинедин Зидан влиза в Ел Класико в серия от 31 мача без загуба във всички турнири. Той е съвсем близо до друго знаменито постижение в историята на Реал (Мадрид). Под ръководството на Лео Беенхакер мадридчани нямаха загуба в 34 поредни срещи.

В същото време Барселона ще опита не само да спре успешната серия на големия съперник, но и да съкрати изоставането си от шест точки в класирането. Каталунците записаха две поредни равенства в Примера дивисион, а ремито 1:1 с Реал Сосиедад в предишния кръг беше определено от треньора Луис Енрике като дъното в играта на „блаугранас“.

БАРСЕЛОНА – РЕАЛ (МАДРИД)

Днес от 17:15 часа по Sport+ HD
Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Карлос Клос Гомес

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Неймар, Суарес
Контузен: Матийо
Наказани: няма

Реал (Мадрид): Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Ковачич, Иско, Л. Васкес, Роналдо, Бензема
Контузени: Кроос, Бейл, Мората, Коентрао, Данило
Наказани: няма

Баланс за първенство: 172 мача, 68 победи за Барселона, 32 равенства, 72 победи за Реал (Мадрид), г.р. 273:280
Общ баланс: 264 мача, 109 победи за Барселона, 58 равенства, 97 победи за Реал (Мадрид), г.р. 459:432

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН