Футболният отбор на БЛИЦ завърши 2:2 срещу Sportal в интригуващ мач от 10-ия кръг на Макдоналдс Медия Лига. В грешник за тима ни този път се превърна звездата Стилиян Петров, който изпусна 4-5 чисти голови положения. Освен това Георги Христов пък си заби автогол в края, донасяйки точката на съперника.

Съименникът на капитана на националния ни отбор Стилиян Петров изглежда бе атакувал нощните заведения предишната вечер и днес му липсваше позната концентрация пред вратата на противника. Колегите от Sportal, които са на една от челните позиции и се борят за шампионската титла, откриха резултата. Малко след това изравнихме чрез неуморния Георги Христов, който все едно бе инсталирал на гърба си перката на Карлсон.

Последваха няколко пропуска на Стилиян Петров. След мача Стенли се държеше за главата и не вярваше какво се случва.

"Стреляй, искаш да влезеш с топката във вратата ли!?", крещеше му на няколко пъти по време на двубоя Пламен Славов. Капитанът на отбора в няколко случая опита любимите си далечни удари, но този път му липсваха късмет и точност.

Ивайло Славов бе истински великан в защита. С хладнокръвие отбиваше атаките на Sportal, въпреки че на няколко пъти се изправяше сам срещу трима противникови играчи.

Продължихме да доминираме и напълно заслужено поведохме в резултата. Неудържимият по лявото крило Стойко Димитров вкара за 2:1, ознаменувайки с попадение силната си игра и в днешната среща.

Малко преди края на мача в наказателното ни поле пред Веселин Русинов настана меле, при което Георги Христов опита да изчисти топката в корнер, но заради малшанс и за радост на съперника я прати в нашата мрежа за крайното 2:2.

След срещата решихме да не глобяваме Христов, който малко ни усъмни с действието си в последните секунди на двубоя. Със сърцатата си игра днес показахме, че 9-ото място не ни приляга. БЛИЦ е с 11 точки след 10-ия кръг, а Sportal има 16.

Подробности за Макдоналдс Медия Лига - ТУК