Като по вода минава обиколката на Купата на Шампионската лига в България. Необичайният за октомври дъжд и студ не спират хилядите фенове да дочакат лична снимка с най-желания футболен трофей.

Близо 10 000 души успяха да се снимат с трофея до 15 часа днес, използвайки до краен предел отворените часове за достъп до купата пред Народен театър "Иван Вазов" в София.

Почитателите на трофея, са както малки деца, така и техните родители, баби и дядовци. В края на отворените часове късно снощи младоженци, току-що излезли от ритуалната зала, увековечиха сватбата си с уникална снимка с купата на Шампионската лига, дотърчавайки до трофея с усмивки на лицата. Специалната шатра пред Народен театър "Иван Вазов" е отворена и днес до 21:00 часа.

Утре Плевен ще посрещне купата на централния площад в 11 часа, като този град ще има честта да бъде крайната спирка от Обиколката на купата в България.

Специално за идването на купата на Шампионската лига, в София през седмицата беше легендарният вратар Петер Шмайхел. Красимир Балъков, един от най-популярните български футболисти, също е ангажиран в инициативата като посланик на обиколката на трофея у нас.

Вчера Бала прекара няколко часа в шатрата пред Народен театър "Иван Вазов", раздавайки стотици автографи на феновете. /БЛИЦ