Най-добрият български тенисист Григор Димитров се докосна до голямата си мечта и изгледа на живо състезанието от Формула 1 в Монте Карло от терасата на местния Yacht Club De Monaco.

Самият Гришо винаги е признавал, че би искал да е автомобилен състезател, ако не беше избрал тениса и затовa често натиска газта на мощни коли, за да изпита адреналина и емоциите, които дават високите скорости.

След като отпадна от турнира в Женева, Димитров се възползва от свободното си време и този път не пропусна състезанието на най-бързите в Монако, което в предишни години го заварваше в различни точки на света.

Иначе победител в днешното Гран при на Монте Карло стана Макс Верстапен, следван от Карлос Сайнц - младши и Ландо Норис. Световният шампион Люис Хамилтън остана едва седми, а съотборникът му Валтери Ботас отпадна в 29-ата обиколка.

За първи път в своята кариера Верстапен поведе в класирането във Формула 1 със 105 точки, докато Люис Хамилтън остана втори със 101, а Ландо Норис изпревари Валтери Ботас и е трети в подреждането на пилотите. Ред Бул поведе и при конструкторите с една точка пред Мерцедес – 149 срещу 148 точки.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус