Григор Димитров и Мария Шарапова са били разделени за десетина дни, след което двамата отново са се събрали. Връзката между двамата пламна през есента, но едва в началото на декември беше разкрита от западната преса.
 
Тогава най-добрият ни тенисист и популярната рускиня бяха засечени да си гукат из улиците на Милано.
 
Впоследствие и единият, и другият не искаше да коментира нищо, свързано с личния живот. Нито Григор обаче, нито Мария отричаха, че са влюбени.
 
Преди около месец двамата са се изпокарали жестоко, признаха пред БЛИЦ източници, близки до родения в Хасково спортист.
 
Гришо даже изтрил от мобилния си телефон номера на Шарапова. И обявил пред роднините си, че повече не иска и да чува за Мария.
 
Двамата издържали един без друг не повече от десет дни. Казано по-точно – Григор предприел първата стъпка за сдобряването. Звъннал на Шарапова, която веднага откликнала на повикването. По същото време Гришо е бил в Европа, а Мария в имението си в Щатите. След като сложили край на противоречията, българинът хванал първия самолет и отлетял за Америка.
 
“Любовта между тях гори отново с пълна сила. Естествено, те не искат да се шуми много, много. Пазят се, крият се, защото това може да окаже влияние и на формата им. Предстоят поредица силни турнири, а през май Шарапова ще опита да защити титлата си на Ролан Гарос”, добавиха нашите информатори.
 
БЛИЦ припомня, че Мария Шарапова е печелила по веднъж всички турнири от Големия шлем – Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос, Уимбълдън и Ю Ес Оупън.