Новината за годежа на руската тенис звезда Мария Шарапова с британския милионер Алекс Гилкс предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Фенове започнаха да й честитят и да й пожелават семейно щастие, но някои се запитаха защо Маша не успя да се омъжи за първия си годеник - словенския баскетболист Саша Вуячич или за някой от останалите мъже в живота си, сред които й нашият Григор Димитров.

Между Вуячич и Гришо има много общо - богати източноевропейски спортисти, отдали целия си живот на спорта, докато настоящият любим на Маша - Алекс Гилкс е коренно различен.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Светските журналисти в Русия припомнят критериите на рускинята за перфектния мъж, а сред тях са - чувство за хумор, нежен, грижовен, да я харесва каквато е и т.н., което реално означава, че всеки може да спечели сърцето й.

Оказва се обаче, че не друг, а родителите на Маша са онези, които имат тежката дума за това за кого да се ожени дъщеря им.

Близки до семейството разкриват, че според майката на Маша - Елена най-важното е мъжът да е добре образован, за да може да й осигури различно бъдеще от това да бъде цял живот във фитнеса и на корта. Заради това госпожа Шарапова не гледала с добри очи на връзките й със спортисти.

Бащата на Шарапова Юрий също не харесал първия й годеник по същите причини и дори го нарекъл "недодялан баскетболист" в негово отсъствие, но кандидат-зетят чул думите му и това още повече влошило отношенията му с родителите на рускинята.