Футболистите на ЦСКА се възползваха от почивката, която Миодраг Йешич им отпусна. БЛИЦ разбра, че Мишел Платини и няколко от съотборниците му са купонясвали в Студентски град.

Само часове след завръщането в София от първия лагер в Турция бразилският нападател събрал тайфата си и организирал мощен запой в една от най-вървежните дискотеки. В компанията на Платини били още няколко футболисти, сред които Благой Макенджиев и Себастиян Скиорили. Вратарят и аржентинецът бяха обявени от Йешич за ненужни и няма да пътуват в сряда сутринта за втория лагер в Турция.

За доброто настроение на Платини и компания се погрижил култовият фолк изпълнител Милко Калайджиев, който им пя хита си "Я елате пиленца при батко".

В чалготеката в Студентски град звездата на ЦСКА не искал да се набива на очи, за да не има нови неприятности с ръководството на "армейците". Платини решил да се скатае на едно от сепаретата, напил се и си тръгнал малко след 3 часа, изоставяйки аверите си.

Както е известно, през декември Платини на своя глава взе решение по-рано да се прибере в родината си за празниците, като не счете за нужно да уведомява тогавашния си треньор Стойчо Младенов. Сегашният запой пък не е първи за бразилската звезда на "армейците". През май миналата година Платини беше заловен да шофира пиян из София, след което му беше отнета шофьорската книжка.

3_34.jpg