Папа Франциск изпрати покана до Христо Стоичков да бъде ВИП гост и участник в Мача на мира. Главата на римокатолическата църква за трети път ще организира интер-религиозното спортно събитие, като приходите са за фондацията "Сколас Окурентес".

Досега имаше два подобни двубоя - на 1 септември 2014 година и 12 октомври 2016-а на "Стадио Олимпико". Заради пандемията от Ковид-19 нямаше как да се организира нов след това. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Традицията oбаче се подновява на 10 октомври. Папа Франциск обяви мача през май, като на аудиенция при него бяха Роналдиньо, Дани Алвеш и Макси Родригес, пишат колегите от "Труд".

Папата ще отправи призив за световен мир и ще изкаже специална почит към Диего Марадона. Аржентинският идол, който почина през 2020 г., беше основен двигател на предишните два двубоя.

Основният организатор Роберто Сарти помоли в официалното писмо Стоичков да направи и видеобръщение в подкрепа за Мача на мира, което да достигне до милиони хора по света.

"За мен е огромна чест, че папа Франциск ме покани да стана част от Мач на мира", написа Кавалерът на "Златната топка" в профила на своя бранд H8S във "Фейсбук".

"Ще бъде невероятно да играя с много мои приятели. Папа Франсиск е голям радетел на спорта и футбола! Сигурен съм, че неговите думи ще стигнат до милиони!", добави Стоичков.

 

За мен е огромна чест, че папа Франциск ме покани да стана част от Мач на мира Weplayforpeace ! Ще бъде невероятно да...

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Понеделник, 25 юли 2022 г.