Българската сноубордистка Александра Жекова се впуска в ново приключение след края на сезона в Световната купа в сноуборд крос. Както е известно, Сани завърши на пето място на олимпийските игри в Сочи след нещастния инцидент с италианката Микела Мойоли, докато заемаше трето място в състезанието.
 
Жекова ще стане участник в телевизионния риалити формат „Денсинг Старс“. Това стана ясно при директното й включване в сутрешния блок на „Нова Телевизия“. Тя е първият участник, който организаторите на шоуто разкриват.
 
„От олимпийските игри се впускам в друго състезание - „Денсинг Старс“. Това е предизвикателство и провокация. Трябва да покажа друга страна от себе си – артистичната, която до сега не съм отключвала“, призна Жекова.
 
„Още не съм се подготвяла в танците, тъй като програмата ми е сгъстена. Предстоят ми още две състезания от Световната купа в Швейцария и финалите в Испания. След това се връщам в България за участие в шоуто“, допълни спортистката.
 
„По време на състезанието в Сочи се опитах да игнорирам болката от счупения прешлен на опашката, която беше неприятна и ми попречи да извършвам добре движенията по пистата. Благодаря за помощта и подкрепата на много хора. Заради тях успях да се събера и да направя силно състезание“, призна Сани Жекова.
 
„След края на финала в Сочи не успях да се видя с италианката и да говоря с нея. Знаете, че тя получи контузия и беше откарана в болница. Не мога да й се сърдя. Това е спорт с голяма конкуренция и инциденти постоянно се случват. Освен това на олимпиадата всеки се бори за по-предно класиране или медал“, допълни Александра Жекова.