Получилият наряд за евроквалификацията между България и Англия Франк де Блеекере е много суеверен и винаги обува първо лявата си обувка. На личната си интернет страница белгиецът е отбелязал, че преди мач похапва банан и паста. Така ще бъде и в петък, когато селекцията на Лотар Матеус приема именитата формация на Фабио Капело. Мачът е от 21:15 часа на стадион "Васил Левски".

Де Блеекере кара последната си година в съдийството, тъй като на 1 юли навърши 45. Той не идва в България за първи път. Преди 2 години Де Блеекере отново беше в София, като четвърти съдия на двубоя от групите на Лига Европа между "Левски" и Виляреал (0:2).

Белгиецът е международен съдия от 13 години, ръководил е над 100 мача извън родината си. Между тях са и участие на две световни първенства (2006 и 2010) и едно Европейско (2008). Вече ви информирахме, че е ръководил и един двубой на националния ни отбор - загубата с 0:3 от Швеция в Стокхолм, когато гони Христо Стоичков от скамейката.

Франк де Блекерее е изписал името си на обувките - не само на тези, в които излиза в мачовете, а и на тренировъчните си маратонки. В свободното си време обича да разпуска с голф и тенис, както и да гледа филми.