ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете даде официален обяд на българската делегация преди днешната световна квалификация. Двубоят между Италия и България е днес от 21:45 часа на стадион „Ренцо Барбера” в Палермо.

Традиционната среща на двете делегации се проведе в елитния сицилиански ресторант “Вила Нишеми”, който се намира в сграда от XVIII век. Присъстваха още италианският спортен министър Делрио и кметът на Палермо Лео Лука Орландо. Боби Михайлов получи плакет и флаг на италианската футболна федерация от Абете. На легендарния български вратар бе връчена и фланелка на италианския национален отбор с емблематичния за него №1. В разговорите стана ясно, че Палермо и София са конкуренти в кандидатурите си за Европейска столица на културата през 2019 г.

"Дано да играем заедно на световното първенство в Бразилия догодина", пожела си босът на италианския футбол.
53-годишиният Джанкарло Абете е шеф на италианския футбол от 2007 година. Той е близък приятел на Михайлов. По неговите думи насрочването на мача Италия – България в Палермо е жест към нашата федерация, за по-лесното придвижване на българската делегация до близка Малта, където е следващият мач на „трикольорите”.

“Никога няма да забравя прекрасното посрещане в България през миналата година, когато италианският национален отбор гостува в София. През март тази година пък моят приятел Борислав Михайлов организира чудесно заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА. Така че аз мога да кажа, че обожавам да посещавам София”, заяви още в приветствената си реч президентът на FIGC Джанкарло Абете./БЛИЦ