Защитаващият титлата си в Мадрид Карлос Алкарас се класира за финала на турнира на клей от сериите Мастърс 1000 с награден фонд 7,7 милиона евро. Водачът в схемата и №2 в световната ранглиста, който днес навършва 20 години, победи Борна Чорич (Хърватия) с 6:4, 6:3 за 1 час и 41 минути. 

За Алкарас това е 20-та поредна победа в АТП на испанска земя. Шампионът от миналата година стигна лесно до успеха срещу Чорич, след като направи четири пробива в двубоя и един път загуби подаването си.

В спор за титлата и в своя четвърти финал от Мастърс 1000 Алкарас ще играе в неделя с победителя от късния мач тази вечер между Аслан Карацев (Русия) и Ян-Ленард Шруф (Германия).

Испанецът се стреми към четвърта титла за сезона след триумфите си в Буенос Айрес, Индиън Уелс и Барселона. Алкарас се подготвя и за "Ролан Гарос" Основните схеми при мъжете и жените на Откритото първенство на Франция по тенис стартират на 28 май.

Ако Алкарас защити успешно титлата си в Мадрид, ще се върне на върха в световната ранглиста, като изиграе един мач в Рим през следващата седмица.