Играещият от няколко години с изкуствена тазобедрена става Анди Мъри отново впечатли на Аустрелиън Оупън, борейки се като лъв. Този път обаче 35-годишният британец загуби от Роберто Баутиста-Агут с 1:3 сета - 1:6, 7:6(7), 3:6, 4:6.

34-годишният испанец ще срещне Томи Пол на 1/8-финалите.

В първия сет Роберто Баутиста-Агут нямаше особени проблеми като взе още първото подаване на Мъри и поведе набързо с 3:0. Шотландецът спечели следващия си гейм, но успя да направи само това в първата част и испанецът поведе с 1:0 сета (6:1). 

Във втората част нещата се обърнаха. Мъри отново първи бе пробит, за да поведе Баутиста-Агут с 2:1, но върна пробива в осмия гейм и изравни - 4:4. В 11-ия гейм испанецът пропусна точка за пробив и така се стигна до тайбрек. В него Мъри изоставаше с 2:5, но показа изключителен характер и в крайна сметка го спечели с 9:7.

В третия сет играта беше равностойна, но Роберто Баутиста-Агут успя да стигне до пробив в осмия гейм, с което да спечели частта и да поведе с 2:1 сета. В четвъртата част двамата тенисисти си размениха по един бърз пробив. Първо Мъри проби за 2:0, но веднага последва рибрейк. Пробив на нула в деветия гейм даде преднина на испанеца, който сервира за спечелването на мача. Мъри поведе с 30:0, но не успя да задържи преднината си и така при първия си мачбол Баутиста-Агут ликува, продължавайки напред в Мелбърн. 

През 2019 година двамата oтново изиграха емоционална среша на "Маргарет Корт Арина", като и тогава Баутиста-Агут спечели. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Снимки: Profimedia.bg