ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, не присъства на полуфинала на сина си на Откритото първенство на Австралия по тенис срещу aмериканеца Томи Пол. Джокович-старши не е в ложата на Ноле след скандала, който забърка. Преди часове в социалните мрежи плъзна видео, на което той позира с фенове, държащи руски знамена. Привърженикът, държащ флага, беше със знак "Z" на тениската си, свързващ с руската офанзива в Украйна. 

62-годишният Сърджан беше чут да казва: "Да живеят руснаците!". Кадрите са oт "Мелбърн Парк" след победата на Ноле над Андрей Рубльов. 

Видеото предизвика полемика в Австралия и беше коментирано дори от министър-председателя на страната Антъни Албанезе, който потвърди подкрепата на Австралия за Украйна и критикува поддръжниците на руската военна инвазия.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Тук съм само, за да подкрепя сина си. Разговарях с феновете на Новак, както го направих след всички мачове, за да отпразнувам победата му и да се снимам с тях. Намерението ми не беше да бъда въвлечен в такава ситуация. Затова няма да присъствам на полуфинала тази вечер, избрах да гледам мача от вкъщи. Семейството ми е преживяло ужаса на войната и искаме само мир", обясни Сърджан в специално изявление.

Новак Джокович към момента не е коментирал темата. Сред присъстващите в ложата му срещу Томи Пол са майка му Диана и чичо му Горан Джокович.

"Ще подчертая отново, че Австралия стои зад народа на Украйна", каза премиерът на Австралия Антъни Албанезе на пресконференция, след като беше попитан дали Сърджан Джокович трябва да бъде депортиран заради случката. 

Украйна е поискала от федерацията по тенис на Австралия, която е организатор на Аустрелиън Оупън, да забрани на бащата на Ноле да се появява на трибуните в Мелбърн до края на турнира.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени


* Снимки: Profimedia.bg 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК