ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България ще гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис" през 2023 г. Това отреди изтегленият преди минути жребий за второто ниво на световното отборно първенство по тенис за мъже.

Мачовете от този етап на надпреварата трябва да се проведат на 3-4 или 4-5 февруари. Изборът на конкретни дати е право на домакина.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това ще е първа среща на тима ни с новозеландците за Купа "Дейвис", поради което домакинството беше определено с жребий. Останалите възможни противници на България бяха Япония, Еквадор, Бразилия, Индия, Румъния, Израел, Перу, Мексико, Украйна, Турция и Пакистан.

За да стигне до плейофа на Световна група I, националният ни отбор победи категорично тима на Южна Африка в мача от Световна група II миналия уикенд. Избраниците на Валентин Димов спечелиха домакинството си в София с 3:0 успеха, без да загубят дори сет на клей корта в Българския национален тенис център в Борисовата градина.

Това беше изобщо първа победа за България над този съперник след две поражения с по 1-4 - през 1993 г. у дома и през 2019 г. като гост. РЮА е бивш носител на Купа "Дейвис", триумфирал с титлата през 1974 г.

Последен ден на играта ни! Спечели с БЛИЦ и Sofia Open!


*Снимка: Startphoto.bg