Големият ни талант Александър Донски отпадна на старта на квалификациите на петото издание на турнира Sofia Open. 22-годишният българин отстъпи с 2:6, 3:6 пред руснака Аслан Каратсев. 

Алекс даде всичко от себе си, влагайки много старание в оспорваната битка, която води срещу съперника. След отлични отигравания Донски заслужено обираше овациите на публиката в "Арена Армеец". 

По-опитният руснак, който в момента е №113 в световната ранглиста, показа класа срещу нашето момче и щеше да бъде чудо, ако Донски го бе победил.

Каратсев прави най-силния сезон в кариерата си. От началото на годината той има участие на 4 финала в турнири от Чаланджър сериите (2-2 победи).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Първият сет беше решен от два пробива, дело на Каратсев в началото и края на частта. Във втория сет играта стана чувствително по-равностойна, като първо пред Донски се откриха две точки за пробив, но Каратсев не се пропука и изразни за 2:2. В ключовия седми гейм 27-годишният тенисист проби подаването на Донски и поведе с 4:3, след което до края на срещата не позволи на българина да наваксва изоставането.

Това беше и последният двубой от програмата на първия ден на Sofia Open. По-рано днес загуба в квалификациите допусна и Габриел Донев. 

В неделя отново ще има българско участие на Sofia Open. След 18:00 часа на централния корт ще излезе Адриан Андреев, който ще премери сили Джон Милман в първа среща от основната схема.