Новак Джокович обсипа с комплименти Карлос Алкарас преди предстоящия финал на "Уимбълдън" - днес от 16 часа. 24-кратният носител на титли от Големия шлем изрази голямо уважение към по-младия си съперник, но също така се пошегува с възрастта си, предупреждавайки испанеца, че ще трябва да изчака още около 15 години, преди да започне да печели редовно трофеи.

"Карлос е изключително млад и вече има три титли от Големия шлем, а сега е на път да спечели и четвърта. Миналата година той изненада всички, когато доминираше на тревата, спечелвайки както в Куинс, така и на "Уимбълдън". За мен неговите успехи на "Ролан Гарос" и US Open не бяха толкова неочаквани, защото той е израснал на червена настилка и има стил на игра, който му позволява да печели тези турнири", коментира 37-годишният Джокович.

"Впечатляващо е да го наблюдавам как играе на трева през последните две години. Виждам много сходства между нас, особено в способността ни да се адаптираме към различни условия и настилки. Той е невероятно талантлив и може бързо да се приспособи към играта на всеки съперник, което го прави напълно завършен тенисист. Не крия, че е впечатляващо какво е постигнал на толкова ранна възраст. Вече съм казал, че той ще спечели още много титли от Големия шлем, но този път ми се иска развръзката да бъде различна. Със сигурност обаче това не е неговото желание", продължи сърбинът.

"Карлос е един от най-великите 21-годишни тенисисти, които съм виждал. Той има балансиран начин на живот, прекрасно семейство и голяма харизма. Надявам се да ме остави да взема тази титла, а след това обещавам да го подкрепям, когато се оттегля от тениса след около 15 години и той започне да печели по-често. Шегата настрана, той вече ме е побеждавал на финала тук и очаквам голяма битка на корта. Ще трябва да покажа най-доброто от своите способности, за да мога да го победя", добави Джокович. 

Ветеранът излиза срещу Алкарас в опит да вземе реванш на "Уимбълдън". Миналата година по това време испанецът сложи край на доминацията на Ноле в "Ол Инглънд Клъб", където носителят на 7 титли в турнира неизменно ставаше шампион в периода 2018-2022 г.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ