Новак Джокович вече е главен посланик на ESPN. Легендарният тенисист е подписал договор на стойност 96 милиона щатски долара. Събитието е същински прецедент в историята на американската медия, тъй като сърбинът се превръща в един от най-скъпоплатените спортисти изобщо, а сделката е безпрецедентна за света на тениса.  Като глобален посланик, световният номер 2 ще ръководи различни инициативи, с цел да се засили интереса към спорта, които ще включват ексклузивни интервюта, съдържание зад кулисите, интерактивни ангажименти с фенове, както и специални програми, които ще бъдат достъпни в обширните медийни платформи на ESPN. Самият Джокович не скри вълнението си и сподели, че няма търпение да поеме тази нова за него отговорност, пише Tennis.bg.

"За мен е чест да се присъединя към семейството на ESPN, като глобален посланик. Това е уникална възможност да споделя любовта си към спорта и да намирам нови начини да разширя тенис аудиторията с нови инициативата и да намирам начини да привличам хората към нашето голямо семейство. Очаквам с нетърпение да работя с ESPN, за да донеса иновативно и вълнуващо съдържание на тенис ентусиастите по целия свят."

Председателят на ESPN, Джими Пидаро, също не пропусна да изкаже своите адмирации към новия главен посланик на американската медия: "Новак Джокович е един от най-успешните и влиятелни спортисти в света. Неговата отдаденост към спорта, желание да постига високи постижения, както и способността му да изгражда връзка с феновете, го правят идеалният посланик на ESPN. Ние сме горди да сътрудничим с Новак, за да предоставим интересно съдържание и незабравими преживявания на нашата аудитория.“