С 23-часов полет от Мелбърн до Белград с междинно кацане в Дубай беше сложен край на цялата драма с Новак Джокович и неговото неучастие на Australian Open. Както е известно, сърбинът пристигна в Австралия да защитава миналогодишната си титла от турнира, но още на летището визата му скандално беше анулирана.

Последваха две съдебни дела, като тенисистът спечели първото от тях и визата му беше възстановена. След това министърът по миграцията Алекс Хоук се възползва от точка в закона и еднолично отново анулира входния документ. Последва ново събедно дело, което вчера окончателно лиши Ноле от правото да участва на Откритото първенство на Австралия. След това властите дори обявиха, че ще бъде наложена и тригодишна забрана на Джокера да влиза в страната.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Полетът, с който Джокера пътува от ОАЕ до Сърбия беше следен на живо на специализиран сайт. Самолетът мина над българското въздушно пространство. Той вече пристигна в столицата на западните ни съседи и напусна летището, след което се прибра директно вкъщи. В същото време се появи снимка от вътрешното пространство на аеропорта се появи в социалните мрежи (вдясно).

Както беше предварително обявено, Новак Джокович не да даде изявление пред местните и чуждестранни медии и феновете, събралите се на летище „Никола Тесла“ в Белград. Още сутринта пиарите на тенисиста съобщиха, че той няма да коментира ситуацията до края на Australian Open на 30 януари.