Сезон в тениса през 2022 г. е под сериозен въпрос за Новак Джокович. Сърбинът беше в центъра на огромен скандал заради пристигането си в Мелбърн за Australian Open и последвалите съдебни дела след анулирането на входната му виза заради липса на ваксинация за COVID-19.

Както е известно, Джокера е един от най-известните антиваксъри в световен мащаб. Сега стана ясно, че и 34-годишният сърбин най-вероятно няма да може да участва и на втория за годината турнир от „Големия шлем“ - „Ролан Гарос“ (22 май – 5 юни). Причината за това е предстоящият за обнародване във Франция закон за задължителна ваксинация при посещаване на обществени места в страната.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Въвеждаме COVID паспорти. Веднага, след като законът бъде обнародван, те ще бъдат задължителни за влизане на обществени места за всички зрители, лекари, френски или чуждестранни спортисти. Ще работим заедно, за да поддържаме конкуренцията жива и да бъдем лицето на мерките срещу ваксинацията в международен план", обяви спортният министър Роксан Марасинeану.

След потвърдените правила на US Open и „Уимбълдън“, където се изисква пълна имунизация срещу коронавирус, сезонът за Джокович е под въпрос. Заради същите правила той може да получи забрана за участие в турнирите в Маями, Синсинати, Индиън Уелс и др.