Световният №1 Новак Джокович направи поредната крачка към мечтания календарен Голям шлем. 34-годишният сърбин елиминира и Матео Беретини от US Open - 5:7, 6:2, 6:2, 6:3, класирайки се на полуфинал.

За мястото на финала в Ню Йорк Джокович ще спори с Александър Зверев. Германецът надделя със 7:6(6), 6:3, 6:4 срещу Лойд Харис (ЮАР) и за втора поредна година ще играе на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Джокович трябваше да осъществява обрат и срещу Беретини, след като и в предишните два мача - с Кей Нишикори и Дженсън Бруксби, загуби първия сет, след което спечели, продължавайки напред. 

Италианецът игра силно срещу Ноле в началото, но като че ли с това само го подразни. След това сърбинът почти не остави шанс на Беретини и го помете за крайния успех. Мачът продължи малко над 3 часа и половина.

Така трикратният победител на US Open се класира на 12-ия си полуфинал в турнира и вече е само на две победи от голямата цел - Голям шлем в рамките на една календарна година. Това не е постигано от 52 години. За последно всички турнири от Шлема в рамките на една календарна година печели Род Лейвър през 1969 г. 

На полуфинала Джокович ще опита да отмъсти на световния №4 Александър Зверев, който го отстрани от Олимпиадата в Токио.



Александър Зверев: