ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Новак Джокович срази Каспер Рууд със 7:5, 6:3 в битката за трофея на най-добрите осем тенисисти за годината в Торино и спечели шеста титла от финалните турнири на ATP, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер. Сърбинът и норвежецът премериха сили за пети път на корта и Ноле все още няма загуба от световния №4, а с този успех ще завърши годината в топ 5 на световната ранглиста за 15-и път в кариерата си.

Джокович записа 9 аса срещу 6 за Рууд и не направи нито една двойна грешка във финала, печелейки 85% от точките си на първи сервис. Норвежецът пък не успя да стигна до нито една възможност за пробив.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В първия сет битката бе равностойна и всеки печелеше на свой сервис до последния 12-и гейм, когато при четвъртата си възможност за първи пробив в тази част Джокович най-накрая успя да вземе подаването на съперника. Сърбинът пречупи норвежеца със 7:5 и поведе в резултата.

И във втория двамата започнаха с мощни сервиси да взимат своите подавания, но в четвъртия гейм Джокера успя да се възползва при първия си шанс за пробив, след което го затвърди за 4:1. До края на сета битката се водеше точка за точка, като Рууд и Ноле печелеха на свой сервис. В заключителния девети гейм норвежецът поведе, но Джокович направи обрат и реализира първия си мачбол за големия триумф.

Носителят на 21 титли от Големия шлем е третият тенисист в историята след Илие Настасе и Роджър Федерер, който печели финалния турнир на ATP в три различни града. Джокович триумфира през 2008 година в Шанхай и след това четири пъти в Лондон.

НОВАК ДЖОКОВИЧ – КАСПЕР РУУД 7:5, 6:3

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!