ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Новак Джокович се класира за финала на финалния за годината турнир на АТП - Мастърса в Торино. Сърбинът победи Тейлър Фриц с 2-0 (7:6 (7:5), 7:6 (8:6)) и утре ще спори за трофея с Каспер Рууд или Андрей Рубльов, които излизат на корта в 22:00 часа наше време.

Успехът за Джокович срещу Фриц бе пети от пет мача и трети тази година след победите на "Аустрелиън Оупън" и на турнира в Рим.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първият сет тръгна гейм за гейм, а двамата размениха по един пробив за 3:3. До края на сета нямаше изненади и се стигна до тайбрек. В него се повтори сценарият и последва нова размяна на пробиви за  3:3. Джокович обаче успя да направи още един при 6:5 и взе сета.

ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Втората част започна с пробив за Фриц, след което последва размяна на геймове без възможности за пробив. Джокович върна пробива чак за 5:5 и се стигна до нов тайбрек.

Там сърбинът поведе с 2:0, но Фриж направи обрат за 4:3. Джокович си върна аванса за 5:4, стигна се до равенство, но бившият номер 1 в света проби за 6:5. Вместо да вземе гейма, сета и мача, сърбинът допусна грешка и се стигна до пробив и ново равенство. Това не му повлия особено и той взе следващия гейм и накрая проби Фриц за решителното 8:6.

Ако спечели финалния турнир на АТП, Джокович ще се изравни по брой трофей с Роджър Федерер, който в момента е на върха с шест купи.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК