Димитър Кузманов даде преднина на България в решителния спор с Белгия от група "C" на ATP Cup. Мико срази Стив Дарси с 6:0, 6:3 за втората си победа на ниво АTP. Втората ни ракета беше изключително щастлив след силния си мач и обясни, че на турнира в Австралия изживява мечтата си.

"Изживявам мечтата си всеки ден, както и целият отбор. Ние сме тук и даваме най-доброто от себе си, както видяхте. Борих се от първата до последната точка, без значение от резултата. Дадох всичко от себе си и накрая победих", доволен е Мико. 

"Чувството и емоцията не може да бъдат описани. Състезанието е различно, защото, както знаете, тенисът е индивидуален спорт и играем сами за себе си. Когато играем за родината, влагаме още повече страст", добави Кузманов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Благодаря на феновете, които ни подкрепят. Това, което ATP направи, е страхотно за нашия спорт. Хубаво е и за нас, и за всички по света. Преди да излезем на корта, се събрахме в съблекалнята и Григор ни каза, че трябва да се концентрираме само върху това да дадем най-доброто във всеки един момент. Никой не очакваше да победим Великобритания, а сега сме по пътя към 1/4-финалите. Продължаваме да вярваме и да се борим. Гордея се със себе си", каза още Кузманов.

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!

ВИЖ КЛАСИРАНЕТО В ГРУПАТА ТУК!!!

Пълната програма - ТУК!!!